Tips voor het herindelen van je huis

Je huis inrichten kan lastig zijn. Het kan moeilijk zijn om het te vullen op een manier die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is, vooral wanneer je wordt geconfronteerd met een lege ruimte. Interieurontwerpers hebben een aantal gemakkelijk te implementeren ideeën geïdentificeerd die je kunt toepassen om je huis opnieuw in te richten. Onderschat nooit het middelpunt van een kamer. Dit kan een inbouwhaard zijn dat zorgt voor een  luxe woonkamer. Het kunnen ook tv-standaards en televisies zijn. Je hoeft ze niet meer te herschikken of opnieuw op te bouwen. Als je het middelpunt van je huis niet kunt vinden, kies dan een middelpunt en houd je eraan. Over het algemeen is dit de woonkamer. Dit kan je helpen je hele huis opnieuw in te richten.

Zet geen meubels tegen de muren

De verhoudingen van de kamer bepalen hoe ver je je meubels van de muren kunt zetten. Je zou een paar centimeter tussen de ruggen van meubelstukken en de muren willen hebben. Deze kleine hoeveelheid ruimte tussen je meubels en de muren maakt een illusie van een grotere kamer. Zet banken en stoelen dicht genoeg bij elkaar zodat mensen kunnen praten zonder hun stem te verheffen. Dit geldt niet alleen voor de woonkamer of het interieur van je huis, maar ook voor een luxe buitenkamer en elke andere plek buiten je huis.

Balans vinden

Houd rekening met zowel de grootte als de locatie van verschillende items in je huis. Zorg ervoor dat je niet alle grote of kleine objecten in één gebied of aan één kant van de kamer groepeert. Hierdoor kan de ruimte er onevenwichtig en verontrustend uitzien. Zorg ervoor dat de vormen van meubels gevarieerd zijn. Probeer bijvoorbeeld eens een bolvormige salontafel als je rechte stoelen hebt. Mensen mogen niet over de meubels struikelen als ze door je huis lopen. Je kunt bijvoorbeeld wat afstand toevoegen tussen de salontafel, de bank en andere stoelen. Zorg ervoor dat je ze goed rangschikt, zodat mensen gemakkelijk kunnen lopen en van het ene uiteinde van de kamer naar het andere kunnen gaan.

Plaats een reactie