Zo organiseer je een fantastische kerstborrel

Sinterklaas is omgekeerd, met zijn pieten in zijn kielzog. De arrenslee staat nog ergens in een schuur maar de Kerstman is toch echt al in aantocht. De hoogste tijd om weer een gezellige kerstborrel te organiseren, zo eentje waar iedereen ‘t het volgend jaar weer over heeft. Maar hoe doe je dat?

Lekkere drankjes

Bij een borrel denkt iedereen aan drank, dus die zal je vast niet vergeten. Zorg echter ook dat je een breed aanbod hebt. Lang niet iedereen drinkt wijn of bier. Van de andere kant: je hebt geen kroeg, je hoeft niet allerlei exotische drankjes in huis te halen. Zorg wel voor voldoende sapjes en frisdrank. Zeker als mensen nog moeten rijden, mag je de niet-alcoholische drank best in het zicht zetten. Eventueel ga je er mee rond. Wees er ook op voorbereid dat mensen om koffie of thee vragen.

Hapjes: voor ieder wat wils

Uiteraard bied jij je gasten ook hapjes aan. Houd er rekening mee dat lang niet iedereen alles eet. Daarnaast eten steeds meer mensen vegetarisch of vegan. Als je hen een smakelijk alternatief aanbiedt, zal dat zeer worden gewaardeerd.

Verlichting en muziek

Kerstsfeer wordt mede bepaald door de muziek en aangebrachte verlichting. Overdrijf niet: zet de muziek niet te hard en maak er geen kermis van. Mensen komen ook om gezellig met elkaar te praten, niet om steeds afgeleid te worden. Ook wil je voorkomen dat ze daarna een online gehoortest moeten doen. Het is jouw feest maar het draait om de gasten.

Uitnodigingen

Nodig mensen uit op een manier waardoor ze zich aangesproken voelen en heel graag op jouw kerstborrel willen zijn. Leg meteen uit waar ze kunnen parkeren, liefst dicht in de buurt. Uiteraard zoek je van tevoren uit of dit een veilige plek is om een auto neer te zetten. Ook belangrijk: na afloop van jouw beregezellige borrel moeten mensen zich veilig voelen om er heen te lopen. Nog beter: loop gezellig met ze mee (of vraag een vriend dat te doen), dat zullen ze erg op prijs stellen.

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *