Dingen die je nog niet wist over Kerst

Kerst is een van de vele feestdagen die we in Nederland vieren. Maar Kerst is veel meer dan het geven van cadeaus en eten. Zo weten de meeste mensen nog niet eens waar Kerst eigenlijk vandaan komt en welke symbolen en gebruiken daarbij horen. Maar natuurlijk blijft Kerst vieren het leukst.

Oorsprong Kerst

Met Kerst wordt de geboorte van Jezus gevierd. In de Bijbel wordt het kerstverhaal uitgebreidt beschreven. Kerst wordt vooral in het westen van de christelijke wereld gevierd. Het gebeurd alleen in West-Europa dat 26 december de tweede kerstdag is. Zo zie je dat Kerst verschilt door heel de wereld.

Symbolen en gebruiken

Kerst kent verschillende symbolen en gebruiken. Zoals de kerststal waarin het kerstverhaal wordt afgebeeld met de belangrijkste figuren eruit. Verder is Kerst niet compleet zonder een mooie versierde kerstboom. Die als symbool voor de vruchtbaarheid staat. Verder breng je de kerstsfeer in huis door de leukste kerstmuziek op te zetten in je huis. Uiteindelijk is het nog gebruikelijk om in de kerststemming te komen met bezoeken aan kerstmarkten en tuincentra.

Adventsperiode

De adventsperiode is de periode vanaf begin december tot Kerst. Advent is een Latijns woord. De adventsperiode telt altijd vier zondagen. Vaak worden er in de adventsperiode gebruik gemaakt van adventskalenders daar zit dan meestal een chocolaatje of speelgoedje in voor de kinderen. Tegenwoordig wordt er commercieel gebruik gemaakt van de adventsperiode en zijn er kalenders in oneindig veel verschillende soorten en vormen. Zo is er voor iedereen een gewenste kalender.

Kerst vieren

Kerst vieren doe je samen met je familie en vrienden. Dat kan je op verschillende manieren doen. Zo geven sommige een diner en andere een feest. Als je zelf een feest wilt geven dan kan je een Kerst DJ van Psound huren. Naast feestjes ga je natuurlijk dineren met familie. Sommige familieleden zie je niet zo vaak zorg er dan ook voor dat je geniet van het samenzijn met je familie. Daarnaast moet je niet vergeten genoeg voorbereidingen te treffen voor het diner. Er kan namelijk van alles fout gaan. Een ander belangrijk element van Kerst zijn de cadeaus. Gelukkig zijn er genoeg aanbiedingen rond Kerst zodat je goedkoop je cadeaus kunt scoren. Kortom Kerst is een gezellige feestdag waar niemand alleen moet zijn.

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *