Je koffiehoek stylen in 3 stappen

Als je van een mooi interieur houdt, heb je vast al gemerkt dat het vaak ook juist de details zijn waar je op moet letten. Een koffiecorner bijvoorbeeld; je kunt natuurlijk gewoon een koffiezetapparaat met de nodige accessoires neerzetten, maar je kunt ook ‘van de gelegenheid gebruikmaken’ om een leuk hoekje in je keuken te creëren. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

 

Stap 1: koffiezetter in jouw stijl

Het belangrijkste puntje in je koffie corner is natuurlijk waarmee jij je koffie maakt: je koffiezetter. Dit kan een compleet apparaat zijn, maar ook bijvoorbeeld een cafetière of, zoals op de foto, een slow coffee maker. Dit is voor iedere koffieliefhebber persoonlijk en dus zal iedere koffiecorner er ook weer anders uitzien. Laat je koffiezetter het middelpunt vormen en zoeker accessoires bij die daarbij passen.

 

Stap 2: nodige koffie accessoires

Een koffiecorner is natuurlijk niet af als je er alleen een koffiemaker hebt staan. Wat je erbij kunt zetten, hangt ook hier weer af van hoe er in jouw huis koffie gedronken wordt; je kunt het zo persoonlijk maken als je wilt. Is er bijvoorbeeld niemand die melk in de koffie heeft, dan heb je niet per se een melkkannetje of melkopschuimer nodig. Vind je het niet ‘af’ zonder, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om dat er wel bij te doen. Hetzelfde geldt voor dingen als een suikerpotje of een cacaostrooier voor de cappuccino. Bedenk wat je allemaal nodig hebt voor een ‘koffiesessie’ en zoek dat bij elkaar. Kies mooie accessoires uit, zodat je koffiecorner een echte blikvanger wordt waarbij alles gezien mag worden – glazen of mokken, lepels, etc. Maar ook planten kunnen heel veel doen aan de stijl en beleving van een koffiehoek. Denk bijvoorbeeld aan een groe geldboom, gebedenplant, monstera of natuurlijk – hoe toepasselijk ook – de koffieplant!

 

Stap 3: oog voor detail

De laatste stap om een sfeervolle koffiecorner te creëren, is door te letten op de details. De koffiecorner is al een detail op zich, maar ook die heeft weer zijn eigen details waarmee je hem nog leuker maakt. Kies bijvoorbeeld voor een leuk plaatje of passende tekst die je op de muur boven je koffiehoekje kunt hangen. Ook losse letters doen het goed, bijvoorbeeld letters die samen het woord ‘koffie’ of op zijn Engels ‘coffee’ vormen.

 

Een koffiehoekje is eigenlijk niets moeilijks en zo gemaakt – meestal met accessoires die je toch al in huis hebt. Je kunt ervoor kiezen om bepaalde dingen, zoals glazen of lepels, te vervangen zodat je hoekje er mooier uit komt te zien. Zoek iets dat bij je past, zodat je koffiecorner helemaal in stijl is met jouw interieur en past bij hoe jij je koffie graag drinkt.

Plaats een reactie